(VIDEO) Gerrard a făcut spectacol la debutul în MLS: Gol, assist și penalty scos

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul fotbalist de legendă al celor de la Liverpool, Steven Gerrard (35 de ani) a avut parte de un debut perfect pentru noua sa echipă, LA Galaxy, în campionatul nord american. Conduși cu 0-2 din minutul 25, cei de la LA au avut parte de o revenire de senzație datorită mijlocașului englez și s-au impus într-un final cu 5-2 în fața lui San Jose Earthquakes.

În fața a 27.000 de spectatori, prezenți pe ”StubHub Center”, Gerrard a arătat o mare poftă de joc, dar și faptul că s-a acomodat extrem de rapid cu noua sa echipă, chiar dacă începutul meciului nu a fost cel scontat. Oaspeții au făcut repede 0-2, prin dubla lui Quincy Amarikwa, dar mai apoi n-au mai reușit nimic notabil.

Asta și pentru că Gerrard a jucat excelent. Mijlocașul englez și-a început recitalul în minutul 30, atunci când a obținut un penalty din care Robbie Keane, fostul său coleg de la Liverpool, din sezonul 2008-2009, a marcat primul gol al gazdelor.

Gerrard a ridicat tribunele în aer șapte minute mai târziu, după ce a finalizat elegant, din interiorul careului, și a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.

LA Galaxy a revenit clar în meci în minutul 64, atunci când același Keane a izbutit dubla, după o pasă excelentă însă a aceluiași Gerrard, care practic a contribuit decisiv la primele trei goluri ale echipei sale. Finalul a fost la discreția gazdelor, care au mai punctat de două ori. Keane și-a trecut tripla în cont după ce a mai transformat un penalty (80), pentru ca în secundele de prelungiri Lletget să stabilească scorul final.

Gerrard n-a terminat meciul pe teren, fiind înlocuit de Bruce Arena, antrenorul celor de la LA Galaxy, în minutul 88, pentru a fi ovaționat la șcenă deschisă de întreaga asistență.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...