/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Dosarul de jefuire a 75 de acționarii MAIB: Stela Pahomi și alte persoane au scăpat de pedeapsă

missing
21 aprilie 2018, ora 13:25

În ședința din 20 aprilie 2018, Judecăroria Chișinău (Buiucani) în persoana magistratului Galina Moscalciuc a achitat-o pe Stela Pahomi, fost membru al Consiliului de administrație al MAIB, învinuită de cauzarea de daune materiale în proporţii deosebit de mari prin înşelăciune sau abuz de încredere, dar şi şi alte (art.42 alin.(2), (3), (4), 45, 196 alin. (4) Cod Penal). Motivul invocat este că “fapta nu întrunește elementele infracțiunii”. Potrivit Newsmaker, instanţa a decis să îi returneze toată averea confiscată, inclusiv şase milioane lei de pe contul unei bănci, un automobil Porshe şi un apartament din centrul Capitalei.

Acelaşi verdict a fost şi în cazul fratelui acesteia, Alexandru Grumeza, dar şi a lui Vladimir Torodii, administratorul bazei de date al companiei Registru-Corect SA.

Totuşi Vladimir Torodii a fost recunoscut vinovat de încălcarea legislaţiei la ţinerea registrului deţinătorilor de valori mobiliare/unităţi de fond, dar a fost eliberat de răspunderea penală în legătură cu expirarea termenului de prescripție.

În acelaşi timp Octavian Popînin, fost angajat al Inspectoratului de Poliție al sectorului Râșcani din capitală a fost recunoscut vinovat de luarea, sustragerea, tăinuirea, degradarea sau distrugerea documentelor, imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor, dar a fost eliberat de răspunderea penală în legătură cu expirarea termenului de prescripție de tragere la răspundere penală.

La finele lunii martie 2016, Stela Pahomi a fost arestată, iar procurorii o acuzau de organizare și instigare la dobândirea ilicită a bunurilor altei persoane prin înșelăciune sau abuz de încredere, cu cauzarea de daune în proporții deosebit de mari, dar și pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari. Potrivit Codului Penal, ea risca până la 15 ani de închisoare.

Pe 5 iulie 2016, Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a trimis în instanță dosarul privind deposedarea de acțiuni, prin înșelăciune și abuz de încredere, a 75 de acționari ai Moldova-Agroindbank, cea mai mare bancă din Republica Moldova, de către un grup de patru persoane, ce ar fi fost condus de Stela Pahomi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram