Social

Salvatorii au reinstalat corturile mobile pentru protecţia anti-caniculă

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI reinstalează punctele de reabilitare destinate cetăţenilor pentru protecţie contra temperaturilor înalte.

Salvatorii instalează cinci corturi în sectoarele municipiului Chişinău, două în municipiul Bălţi şi cîte unul în oraşele Comrat şi Cahul, Ștefan Vodă și Ungheni. Oamenii pot beneficia de apă şi se pot proteja de soare în orele de vîrf. Punctele de reabilitare sunt gata să adăpostească persoanele în întervalul orelor 11.00 – 18.00.

Mai mult în municipiile Bălţi şi Cahul, la corturile mobile, oamenii se pot bucura de asistenţă calificată SMURD în caz de situaţii de risc. La începutul lunii iulie, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI a amplasat 17 puncte mobile în mai multe localităţi din ţară, iar peste 12 mii de oameni au beneficiat de apă şi protecţie conta caniculei.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod portocaliu pentru următoarele zile. Astfel, în intervalul 18-20 iulie se prevede vreme caniculară: pe 18 iulie, temperatura maximă a aerului în majoritatea raioanelor va atinge valori de 33-35 de grade C, iar în zilele de 19-20 iulie – de 36-38 de grade C.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *