Filat spune că … nu știa cu ce se ocupă rudele lui

Ex-premierul Vlad Filat a spus ieri, în cadrul emisiunii “În Profunzime” de la Pro TV, că nu știa cu ce se ocupă rudele lui.

Aceasta în contextul în care anterior mai multe instituții gestionate de PLDM au fost acuzate că favorizează cel puțin o companie a nepotului lui Filat – Caravita, la acordarea granturilor pentru agricultură, precum și acordarea creditelor neperformante de milioane de euro de către BEM.

În context, moderatoarea Lorena Bogza s-a arătat nedumerită că acesta nu și-a pus niște întrebări, știind că nepotul acestuia este milionar.

“Nu eu sunt cel care trebuie să răspundă pentru el!”, a răspuns Filat, deși anterior își lăuda nepotul și spunea că este lăudabil faptul că Vladimir Rusu este implicat într-un proiect investițional, ca are parteneri si atrage resurse pentru a investi în agricultură.

Reamintim că ieri CNA au cerut eliberarea mandatelor de arest pe numele lui Vladimir Rusu, nepotul liderului PLDM, Vlad Filat, dar și proprietarul ”Caravita Co” SRL, precum și pe numele altor 3 persoane – tatăl lui Vladimir Rusu, Ion Rusu, care este cumnatul și nașul liderului PLDM, administratorul Caravita, Igor Cijov, dar și directorul financiar Tatiana Roșioru. Ei sunt învinuiți de spălarea de bani de la Banca de Economii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.