Primăria Orhei este protejată de Klassika Force SRL, compania lui Șor menționată în raportul Kroll

După ce jurnaliștii de la Jurnal TV au fost dați afară din primăria Orhei, Ilan Șor și-a angajat o companie de pază din Chișinău să protejeze primăria, anunță Radio Orhei. Acum, cei care intră în primărie sunt avertizați că acesta este un obiectiv protejat de Klassika Force.

Sursă foto: Radio Orhei
Sursă foto: Radio Orhei

Această companie, despre care s-a scris că i-ar aparține lui Șor, este implicată în scandalul legat de furturile de miliarde de la BEM, UniBank și Banca Socială. Anume această companie a fost însărcinată cu transportarea a 12 pungi cu documente către arhivă, dar a anunțat apoi că mașina a fost furată și arsă, cu tot cu documente.

Autorii raportului Kroll se întreabă de ce BEM a apelat la această companie pentru transportarea documentelor, când avea unitățile necesare pentru efectuarea acestei operațiuni fără a implica o parte terță.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.