Activitatea subgrupurilor de lucru pentru probleme bancare a fost relansată după o pauză de mai bine de 5 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Subgrupurile de lucru pentru probleme bancare din cadrul grupurilor de lucru pentru economie și-a reluat azi activitatea după o pauză de mai bine de cinci ani. Membrii acestora s-au întrunit la sediul Misiunii OSCE în Republica Moldova din orașul Tiraspol, ședință la care au participat reprezentanții din formatul de negocieri „5+2”.

Potrivit Biroului pentru Reintegrare, dată fiind componența nouă a experților din ambele părți ședința în cauză a fost una de cunoaștere, de planificare a activităților pentru următoarele reuniuni și de includere pe agendă a subiectelor propuse de către reprezentații Chișinăului și Tiraspolului.

Părțile au salutat relansarea activității acestui subgrup de lucru după o pauză de mai mulți ani și au exprimat disponibilitatea de a examina și de a identifica soluții la problemele existente în domeniul financiar-bancar.

La rândul ei, partea moldovenească a expus viziunea sa pe marginea modalității de interacționare în sfera financiar-bancară, a enunțat inovațiile operate la cadrul normativ național și exigențele internaționale la care s-a racordat, propunând asistență în procesul de replicare a acestor norme universal agreate și pe malul stâng al râului Nistru.

Partea transnistreană a manifestat interes față de aspectele propuse, specificând că le va examina și se va expune pe marginea acestora în timpul apropiat.

Următoarea ședință a subgrupurilor de lucru pentru probleme bancare va avea loc la Chișinău.

Reamintim că ultima reuniune a acestui subgrup a avut loc pe 14 decembrie 2012.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...