/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Mătăsaru, amenințat în timp ce filma într-un sector al Capitalei. Jurnalistul spune că a fost sechestrat de paznici

20 aprilie 2018, ora 18:33

Cazul a avut loc aseară, pe strada Grenoble din capitală. Anatol Mătăsaru spune că se afla împreună cu soția sa, în mașină, printr-o zona rezidențială când paznicii le-au cerut să plece din motiv că sectorul ar fi fost proprietate privată.

Am fost înconjurați și când am văzut că sunt agresat am început a filma. Au început să rupă fereastra, să se bage, să ne agreseze, să ne înconjoare, posibil să ne ia imaginile cu acest material video”, afirmă Anatol Mătăsaru, jurnalist.

Pe de altă parte, localnicii spun că jurnaliștii au pătruns pe proprietatea lor privată, respectiv au solicitat intervenția pazei și a poliției.

Eu eram cu copilul, dar vecina mi-a spus că ea deja în vale la ei în ogradă. Da vecina am strigat-o da încă n-a ieșit. A chemat paza să vadă cine-i ea și pentru ce filmează. În rest, altceva nimic nu vă pot spune”.

„Este un paznic, am întrebat pe unde este drum. Și cine sunteți, la cine ne ducem, după care noi ne-am întors acolo, nu am intrat absolut în nicio ogradă. Și a ieșit de undeva de aici, bărbatul acela, Iulian, așa a spus că îl cheamă, blochează porțile, a dat indicații să blocheze porțile și să cheme „opergrupa””, susține Djulieta Savițchi, jurnalistă.

Și echipa TV8 care a încercat să filmeze câteva imagini din sectorul respectiv, a fost somată, fără multe explicații, să părăsească zona.

Băieți, vă rog frumos. Eu nu dau nici un comentariu. – Dar puteți să ne spuneți de ce nu se permite aici, cu-i aparține terenul dacă este proprietate privată? – Nu pot să vă spun”, a declarat paznicul Andrei.

Cazul este investigat de poliție care va stabili cine are dreptate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram