‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina își va diversifica exporturile de produse agricole pe 3 direcții prioritare

Ucraina își va diversifica exporturile de produse agricole pe 3 direcții prioritare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Viceministrul pentru Integrare Europeană al Ministerului Politicii Agrare şi Alimentelor din Ucraina, Olga Trofimtseva, în cadrul unei conferințe organizate la Kiev a declarat că Ucraina, în anul curent, își va diversifica exporturile de produse agricole pe 3 direcții, scrie propozitsiya.com.

Astfel, în primul rând vor fi extinse pozițiile de export, un prim exemplu fiind culturile boboase, care se vor bucura de o atenție mult mai sporită de acum încolo. Cea de a doua direcție, constă în faptul că vor putea exporta nu doar companiile mari (mai ales internaționale), ci și micii producătorii. Iar al treilea instrument în procesul de diversificare va fi orientarea către noi piețe în Asia și Africa.

Trofimtseva a menționat că țările din Asia de Sud-Est sunt o direcție strategică pentru exportatorii de produse agricole din Ucraina.

Recent, în rezultatul unei reuniuni Iordania și-a exprimat interesul pentru aprovizionarea cu grâu ucrainean.

Olga Trofimtseva, de asemenea, a anunțat prognoza Ministerului Politicii Agrare și Alimentelor din Ucraina, privind recolta brută de cereale în anul 2018.

Astfel, potrivit calculelor, se așteaptă o recoltă în volum de 61.9 milioane tone, dintre care 41-42 milioane tone vor fi exportate.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›