/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Promo-LEX, despre campania electorală: Silvia Radu a abuzat de resursa administrativă, iar Usatîi a oferit pungi cu produse alimentare

19 aprilie 2018, ora 19:14

Raportul reflectă perioada 20 martie – 18 aprilie. În acest timp observatorii au atestat doua cazuri pe care le-au calificat drept utilizarea resurselor administrative.

„În primul rând este vorba de cazul doamnei Silvia Radu care în timpul orelor de muncă a mers la organele electorale pentru a ridica listele de subscripție. Al doilea caz ține de comuna Volovița, raionul Soroca unde un candidat desemnat de Partidul Democrat din Republica Moldova a implicat în activitatea de reparație a drumului automobilele de serviciu”, susține Pavel Postică, director de program „Promo-LEX”.

Silvia Radu nu a răspuns la telefon pentru comentarii. Între timp, alți concurenți ar fi oferit cadouri electorale alegătorilor, spun observatorii. „Ambele cazuri au fost înregistrate la data de 6 și 10 aprilie în mun. Bălți. Se pare că este vorba de candidatul desemnat de PSRM, domnul Alexandru Usatîi, care ar fi oferit pungi cu produse alimentare din numele fundației de binefacere „Din suflet”, ce este gestionată de prima doamnă”, a menționat Pavel Postică.

Purtătorul de cuvânt al președinției a respins acuzațiile. „În momentul când dumnealui a fost înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar, dumnealui nu a participat la nicio măsură organizată de fundația de binefacere „Din Suflet”. Este o speculație din partea „Promo-LEX” și nimic altceva”, a replicat Maxim Lebedinschi, purtător de cuvânt al Președinției.

Alegerile locale vor avea loc pe 20 mai în 7 localități ale țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram