/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Tractoriști pe câteva minute! Dodon și Lukașenco au semănat porumb. Șeful statului a promis să-i trimită roada în Belarus

missing
19 aprilie 2018, ora 17:44

În costume, dar fără cravate, cei doi șefi de stat au venit la Institutul de Fitotehnie Porumbeni pentru o acțiune mai puțin obișnuită unor președinți de tara: sa semene porumb. Până să treacă la muncă, aceștia au schimbat câteva vorbe cu specialiștii institutului care le-au povestit despre porumbul cultivat de ei.

-Ce probleme aveți în Republica Moldova?
-În principiu, la momentul de față nu avem nicio problemă. Dorință să fie și asta este suficient”
.

Președinții au vorbit și despre tractoarele produse în Belarus, despre care Igor Dodon a zis ca sunt cele mai bune și ca în fiecare sat din Moldova există cel puțin unul de acest fel. Și așa, încetul cu încetul, șefii de stat au ajuns la câmpul pe care urmau să semene porumbul. Lukașenco a avut câteva ezitări.

-Crezi că eu sunt mai experimentat? Noi suntem șefi, mai mult arătăm cu degetul.
-Eu am terminat Universitatea Agrară.
-Știu
”.

După ce și-a pus o haină peste costum pentru a nu-l prăfui, Dodon a urcat și a pornit motorul, în timp ce omologul său se afla în alt tractor. Apoi, cei doi au trecut la semănatul porumbului. Și dacă bodyguardul lui Alexandr Lukașenko a urcat cu acesta pe tractor, paza de corp a lui Dodon a fost nevoit să fugă după președinte, prin arătură. La sfârșit, cei doi și-au făcut și poze pe fundalul tractoarelor.

– Sunt bucuros că prima dată, în Moldova, noi am semănat împreună câteva rânduri de porumb, cum am promis.
-Dă Doamne să răsară!
-Cred că porumbul va ieși. O să vă țin la curent, toamna, când roada va fi gata, o să vă trimit o parte din ea în Belarus
”.

Igor Dodon si-a invitat omologul si la casa părintească din Sadova, însă acesta avea fixată o întrevedere cu premierul Pavel Filip. După ce l-a petrecut, Igor Dodon le-a povestit jurnaliștilor că nu a mai mers pe un tractor de vreo 5 ani, în schimb are experiență la condus inclusiv datorită socrului său, care este tractorist. Iar ca să nu dea greș, săptămâna trecută a făcut și practică în acest sens. Întrebat dacă are și categoria necesară pentru a conduce un asemenea mijloc de transport, Dodon a spus că:

V-am spus ca m-am născut în familie de agricultori și sunt de la Universitatea Agrara și acolo toți au permis”, a declarat Dodon.

Alexandr Lukașenko a donat 5 tractoare și două autospeciale de producție belarusă. Acestea vor fi donate săptămâna viitoare câtorva sate și orașe din țară. Igor Dodon a dat asigurări că o parte dintre ele vor ajunge și în localitățile care nu sunt conduse de socialiști.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram