00:19:40 25.04.2024
Stiri

Un candidat anunțat se RETRAGE din cursa electorală pentru Primăria Chișinău: „Acestea nu sunt ultimele alegeri”

Partide/Comunicate 19.04.2018 16:17 Vizualizări2026 Autor: Ziarul National
Un candidat anunțat se RETRAGE din cursa electorală pentru Primăria Chișinău: „Acestea nu sunt ultimele alegeri”


Expertul în energetică, Sergiu Tofilat, care și-a anunțat public intenția de a candida independent la Primăria Chișinău și s-a apucat să strângă cele 10 mii de semnături necesare pentru a se înscrie în cursă, declară că nu a reușit să adune semnăturile și că nu mai candidează la funcția de primar.

Tofilat spune că a adunat numai 2 000 de semnături și îndeamnă locuitorii capitalei să voteze la alegeri „împotriva lui Plahotniuc și a candidaților săi”.

„Acum două săptămâni, am anunţat că voi candida independent pentru Primăria Chişinău. Era extrem de dificil să colectăm peste 10 000 de semnături într-o perioadă atât de scurtă. Indiferent de greutăţi, era important să anunţăm acum intenţia de a candida şi de a forma o echipă pentru Primărie şi Consiliu la următoarele alegeri locale din anul 2019. Mulţumim tuturor pentru susţinere, sugestii şi critici, asta ne ajută să înţelegem greşelile şi să devenim mai buni. Personal, le mulţumesc voluntarilor care s-au implicat în organizare şi colectarea semăturilor.

Fără pregătire şi resurse, am reuşit să colectăm peste 2 000 de semnături, în toiul sărbătorilor de Paşti. În acelaşi timp, am avut şi alte activităţi pe care nu le puteam amâna. Nu a fost simplu, dar a fost un efort necesar ca să căpătăm experienţă în organizarea unei campanii electorale: doar prin implicare poţi înţelege unde greşeşti şi cum trebuie de făcut mai bine.

Am examinat opţiunea de a merge în campanie din partea unui partid. Consider că nu este momentul potrivit. Acestea nu sunt ultimele alegeri. Suntem abia la început de cale. Avem la dispoziţie un an în care ne vom preocupa de problemele municipiului şi ne vom pregăti pentru alegerile locale din anul 2019. Vă îndemnăm să susţineţi activităţile noastre. Pe parcurs vă vom informa cum vă puteţi implica în rezolvarea problemelor care ne afectează pe fiecare.

Îndemn toţi locuitorii oraşului şi suburbiilor să participe activ la alegeri. Obiectivul nostru este să nu admitem ca în turul doi să ajungă doar candidaţii supuşi lui Plahotniuc. Ne place sau nu, dar trebuie să promovăm în turul doi un candidat al opoziţiei. Acest lucru este foarte important pentru a demonstra că în Moldova există multă lume care nu sprijină această guvernare.

Pe 20 mai ieşim la alegeri ca să dăm un vot de protest. Votăm împotriva lui Plahotniuc şi a candidaţilor săi: Silvia Radu, Ion Ceban, Valeriu Munteanu şi Reghina Apostolova”, a scris Sergiu Tofilat pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md