13:59:10 28.03.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Rusia a intervenit pentru a BLOCA Rezoluția prin care R. Moldova cere, la ONU, retragerea trupelor militare rusești de pe teritoriul său: Documentul are susținerea Germaniei și a SUA

Politică 19.04.2018 16:36 Vizualizări3469 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Rusia a intervenit pentru a BLOCA Rezoluția prin care R. Moldova cere, la ONU, retragerea trupelor militare rusești de pe teritoriul său: Documentul are susținerea Germaniei și a SUA


Documentul privind „Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova” ar putea fi discutat în timp apropiat la Adunarea Generală a ONU, susține președintele Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu.

Spicherul a declarat astăzi că, după înregistrarea cererii Republicii Moldova privind includerea pe agenda Adunării Generale ONU a acestui subiect, Rusia a „intervenit cu proceduri tehnice pentru a bloca rezoluția”.

„Rezoluția va fi oricum susținută de mai multe state. Cel mai probabil, în luna iunie vom trece toate procedurile în așa fel încât proiectul Rezoluției să fie introdus pe ordinea de zi a Adunării Generale a ONU. State precum Germania, SUA sau altele și-au dat deja acceptul pentru susținerea unei astfel de Rezoluții și sper că vor fi mai multe state care vor semna chiar în calitate de autori ai acestui document”, a declarat Andrian Candu.

Menționăm că, după ce Parlamentul R. Moldova a adoptat, pe 21 iulie 2017, Declarația privind retragerea forţelor militare ruse de pe teritoriul ţării, care solicită, între altele, Guvernului şi Preşedintelui Republicii Moldova să promoveze adoptarea unei rezoluţii de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind retragerea trupelor militare ruse aflate ilegal pe teritoriul ţării, Guvernul a inițiat procedura de înscriere în agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale a ONU a unui punct intitulat „Retragerea forţelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova”. Ulterior, cererea a fost retrasă.

Inițiativa a fost criticată dur de oficialii de la Moscova, iar liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat că Transnistria ar putea cere la ONU „recunoaștere internațională”.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md