/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Sergiu Tofilat nu va participa la alegerile locale din 20 mai. Nu a reușit să colecteze cele 10.000 de semnături

missing
19 aprilie 2018, ora 16:24

„Fără pregătire şi resurse, am reuşit să colectăm peste 2000 de semnături, în toiul sărbătorilor de Paşti. În acelaşi timp, am avut şi alte activităţi pe care nu le puteam amâna. Am examinat opţiunea de a merge în campanie din partea unui partid. Consider că nu este momentul potrivit. Acestea nu sunt ultimele alegeri. Suntem abia la început de cale. Avem la dispoziţie un an în care ne vom preocupa de problemele municipiului şi ne vom pregăti pentru alegerile locale din anul 2019”, se menționează într-un comunicat de presă.

Sergiu Tofilat îndeamnă toți locuitorii oraşului şi suburbiilor să participe activ la alegeri: „Obiectivul nostru este să nu admitem ca în turul 2 să ajungă doar candidaţii supuşi lui Plahotniuc”.

Menționăm că în cursa electorală au fost înregistrați oficial liberalul Valeriu Munteanu, candidatul PPDA, PAS și PLDM, Andrei Năstase, socialistul Ion Ceban, Vasile Costiuc, din partea partidului „Democrația Acasă”, Alexandru Roșco, de la „Casa Noastră-Moldova”, Reghina Apostolova, susținută de formațiunea lui Șor, și Victor Strătilă de la Partidul Verde Ecologist. Au depus dosarele pentru a fi înregistrați în cursă și alți patru pretendenți: Silvia Radu, candidat independent, Alexandra Can, de la Partidul Național Liberal, Maxim Brăila, înaintat de Partidul Popular, Andrei Munteanu, din partea Partidului Societății Progresiste, Alexandru Mâțu înaintat de Partidul „Ruso-Slavean” al Moldovei și Constantin Codreanu, din partea Partidului Unității Naționale.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram