Ești absolvent de liceu sau în primul an de studii la UTM și USM? Află cum poți studia domeniul ingineriei în Franța

26.INSA-JobDating

Secția Internațională Bilingvă – SIB a INSA Rouen Normandie și Programul Chem.I.St al Federației Gay-Lussac (regrupează 20 de școli Naționale Superioare Franceze de Chimie și Inginerie chimică), care vă propun să vă continuați studiile superioare în domeniul ingineriei în Franța.

Această ofertă se adresează viitorilor absolvenți de licee din Republica Moldova cu profil real (fizică, matematică, informatică, chimie) și studenților din primul an de la Universitatea Tehnice din Moldova și Universitatea de Stat din Moldova.

Preselecția candidaților se va efectua în urma susținerii unui examen-test :

#Matematică și fizică pentru programul SIB propus de INSA Rouen
#Matematică și chimie pentru programul Chem.I.St al Federației Gay-Lussac.

Examenul-test va fi organizat sâmbătă 28 aprilie 2018 la ora 10.00 la Alianța Franceză Chișinău – Moldova (Teatrul Ginta Latină, str. Sfatul Țării, 18, Chișinău).

Testele au fost concepute de profesorii rețelei INSA și CHEM.I.ST și vor fi verificate pe loc de Dl. MARTIN și Dna. FAVIER care vor supraveghea și probele.

Pentru a susține testul, candidații trebuie să fie în ultimul an de liceu – ultimul an înainte de BAC sau clasa a 12-a. La susținerea acestuia este necesar să prezinte un document de identitate cu fotografie.

Selecția candidaților pentru cele două programe va fi efectuată în urma studierii dosarelor de candidatură sau a dosarelor on-line și a rezultatelor obținute la examenul-test. 

După susținerea examenului-test din 28 aprilie, în cadrul Alianței Franceze va fi efectuată o prezentare a programului INSA ROUEN și CHEM.I.ST

Pentru informații suplimentare :

#CHEM.I.ST. Rennes : Lidia FAVIER

#SIB INSA Rouen : Gérard-Vincent MARTIN

#Alianța Franceză Chișinău- Moldova : Robin KOSKAS, Adjunct Biroul de cursuri și Departamentul pedagogic.

Sunteți rugați să confirmați participarea Dvs. expediind un mail Dlui. Robin KOSKAS, Adjunct Biroul de cursuri și Departamentul pedagogic.

Mai multe detalii găsești AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente