/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Președintele Belarusului, la Chișinău: Noi suntem gata să vă ajutăm cu ce vom putea și dacă voi veți dori

missing
18 aprilie 2018, ora 19:08

Alexandru Lukașenco a fost întâmpinat la aeroport de Chiril Gaburici cu pâine și vin, ceea ce a fost pe placul președintelui Belarus. Acesta a spus că vinul este mai bun decât cel exportat în Belarus.

– Foarte bun vin. În Belarus mătincă nu îl vindeți?
– Astăzi vom discuta și aceste momente.

Ulterior acesta a avut o întrevedere tete-a-tete cu șeful statului Igor Dodon, iar după acesta a spus că relațiile dintre Moldova și Belarus depind doar de autoritățile de la Chișinău. El îndemnat conducerea țării să uite de jocurile geopolitice și să lucreze pentru popor.

Au fost multe vorbe că iată Moldova se orientează spre UE, jumătate din populație. Iată Moldova se orientează spre Est, tot jumătate din populație, este 50 la 50. Cum să facem? Nicicum. Trebuie să vezi Moldova așa cum este ea. Voi produceți tot de ce avem nevoie noi, noi asta nu producem. Noi producem tot de ce aveți voi nevoie. Noi suntem gata să vă ajutăm cu ce vom putea și dacă voi veți dori”, a declarat Aleksandr Lukașenko, președintele Republicii Belarus.

Lukașenko a făcut glume și pe seama propunerii lui Dodon de a merge la semănat porumb.

Cu plăcere, mâine, împreună cu dumneavoastră vom semăna un câmp de porumb moldovenesc”, a declarat Dodon.

Dar porumbul îl vom lua noi. Pentru că noi avem nevoie de semințe”, a replicat Lukașenko.

Mâine dimineața Alexandr Lukașenco va merge în vizită la institutul de Fitotehnie din Porumbeni. Ultima dată, președintele Republicii Belarus a vizitat Republica Moldova în anul 2014.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram