/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ La un pas de tragedie. Un șofer a evitat impactul cu un cerb pe traseul Chişinău-Leuşeni

missing
18 aprilie 2018, ora 19:13

Din imaginile plasate pe o rețea de socializare se vede că cerbul a traversat drumul în fugă, în ciuda parapeturilor instalate pe marginea carosabilului. Șoferul a evitat impactul, datorită unei mașini parcate pe acostament. Totuși, astfel de evenimente nu sunt o raritate. Săptămâna trecută, și Aliona Trifon a avut parte de o asemenea întâlnire.

„Împreună cu copiii și soțul veneam de la țară acasă, Anenii Noi, chiar de la ieșirea din sat, inițial un cerb a sărit, frumos și înalt, a trecut strada, după care am văzut încă două căprioare”, susține femeia.

Migrația cerbilor este un fenomen obișnuit, spun experții, iar lipsa coridoarelor ecologice de-asupra drumurilor crește riscul accidentelor.

„Traseul Chișinău – Leușeni trece exact prin habitatul lor. Noi nu avem coridoare ecologice, cu părere de rău, cum sunt în țări civilizate, în Europa. Se fac un fel de poduri late, pe care se plantează și arbori și sub-arboreți”, susține Gheorghe Chiriță, specialist în cinegetică.

Experții afirmă că populația de cerbi din Moldova este mai răspândită în zona de dealuri, în apropierea localităților Strășeni și Căpriana, dar și în zona Rezervației Naturale Codri și Lunca Talmazei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram