‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriJoi, la Chișinău, este organizată o expoziție de tehnică agricolă în cadrul Forumului Economic...

Joi, la Chișinău, este organizată o expoziție de tehnică agricolă în cadrul Forumului Economic Moldova-Belarus

‹ adv ›
‹ adv ›

Camera de Comerț și Industriei a Republicii Moldova (CCI a RM) în cooperare cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Belarus și centrul expozițional „Belinterexpo” au organizat o conferință de presă, în cadrul căreia au oferit detalii despre organizarea Forumului Economic pentru Cooperare Interregională Moldova-Belarus și a expoziției de mărfuri din Republica Belarus, care se vor desfășura joi, 19 aprilie 2018, începând cu ora 8:20, în incinta Palatului Republicii.

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, CCI a RM are o strânsă relație de cooperare cu Camera din Belarus, având încheiate 14 acorduri de cooperare la nivel național și regional. În contextul acordurilor semnate, cele două instituții organizează forumuri economice, misiuni de afaceri, expoziții pentru promovarea mediului de afaceri și crearea de noi relații de colaborare.

„Pe data de 19 aprilie a.c. CCI a RM în cooperare cu Camera din Belarus, cu suportul Ambasadei Republicii Belarus în țara noastră, vor organiza un Forumul Economic pentru Cooperare Interregională Moldova-Belarus și o expoziție de echipamente și bunuri belaruse. În cadrul forumului vor participa circa 150 de agenți economici autohtoni din diferite sectoare ale economiei naționale. Forumul va fi urmat de întrevederi B2B”, a specificat Sergiu Harea.

În cadrul conferinței a fost prezent și Vladimir Ulakhovich, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Belarus care a menționat că la evenimentele organizate în țara noastră vor participa și 30 de antreprenori din Belarus, care sunt reprezentanți ai industriei petrochimice, prelucrarea lemnului, agricultură și produse alimentare, farmaceutice și știință. Totodată, președintele CCI Belarus a punctat că forumul de afaceri reprezintă o platformă eficientă pentru negocierile dintre antreprenorii din cele două țări.

Evgeniy Vvedenskiy, director centrului expozițional „Belinterexpo” a trecut în revistă specificul companiilor, menționând că o gamă largă de mașini agricole vor fi prezentate în cadrul expoziției.

„Modele inovatoare ale tractoarelor legendare din Belarus vor fi demonstrate de Centrul de Tractoare din Minsk. Un număr de modele sunt echipate cu sistem de control al climatizării și un sistem de navigație GPS pentru gestionarea eficientă a mașinilor agricole. Agricultorii moldoveni vor fi cu siguranță interesați de noutatea fabricii – tractorul „BELARUS-1523” cu un echipament special cu motorul „MMZ”. Modelul este echipat cu o unitate de răcire îmbunătățită, care asigură funcționarea tractorului până la +50° C. Mașinile agricole ale mărcii „Palesse” vor fi prezentate de „Gomselmash”; tehnicile pentru complexul agroindustrial vor fi prezentate de „Amkodor”; mașinile pentru transportul deșeurilor municipale și curățarea drumurilor din praf și murdărie vor fi prezentate de către „Fabrica de Automobile din Minsk”; „Berezastroymaterialy” va demonstra o linie de plăci ceramice glazurate de diverse formate pentru pereți interior”, a relatat Evgeniy Vvedenskiy.

La ceremonia de deschidere a evenimentelor vor participa oficiali din cele două state.

Evenimentele fac parte din programul vizitei oficiale în țara noastră a președintelui Republicii Belarus Alexandr Lukașenko și a altor oficiali.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii