Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.04.2018

Poziția MAEIE față de situația din Siria urmare atacurilor din partea coaliției conduse de SUA

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează preocuparea sa față de ultimele evoluții din Siria,  susceptibile să pericliteze şi mai grav securitatea şi așa fragilă a întregii regiuni şi consideră că soluţia trebuie căutată pe calea dialogului între principalii actori internaţionali.
 
Regretăm că până astăzi nu s-a reușit un consens cu privire la problema armelor chimice din Siria. MAEIE se solidarizează cu opinia internaţională şi condamnă folosirea armelor chimice împotriva populației civile și în orice alte circumstanțe. Comunitatea internaţională trebuie să trateze cu responsabilitate şi deferenţă Convenţia Internaţională privind Interzicerea Armelor Chimice din 1993 şi să întreprindă toate măsurile necesare pentru a proteja viaţa şi drepturile cetăţenilor în conformitate cu principiile din Carta Naţiunilor Unite.
 
MAEIE susține ideea unei misiuni de ancheta în efectuarea investigației necesare şi este în aşteptarea informațiilor relevante de la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice şi Consiliul de Securitate la acest subiect, fiind de părerea că violarea dreptului internaţional şi internaţional umanitar este intolerabilă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus