/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Reparații cu gropi și „hopuri”. Pentru „cârpirea” străzilor au fost deja cheltuite aproape 3 milioane de lei: „Nu am observat că au fost făcute”

missing
17 aprilie 2018, ora 18:15

În ultimele două săptămâni, în capitală, au fost acoperite gropile de pe străzile Socoleni, Doina, Calea Moşilor, Ceucari și de pe bulevardul Moscovei. Am decis să testăm și noi cât de calitativ au fost efectuate lucrările.

Ne aflăm pe strada Socoleni din Chișinău, care, recent, a fost reparată. Chiar dacă gropile au fost acoperite, șoferii se plâng de calitatea proastă a reparațiilor – lucru ce afectează starea tehnică a automobilelor.

Pe strada Socoleni au fost reparați 725 de metri pătrați, în timp ce pe strada Doina – 1.108 metri pătrați. Șoferii spun că aceste reparații sunt superficiale și oricum își distrug mașinile dând cu ele prin gropi.

Nu este calitativ lucrul. Găurile nu le-o făcut calitativ.”

S-o lipit așa pe deasupra câte oleacă, unde și unde și gata. Pe Albișoara pe acolo sunt de jumate de metru, acolo de vreo o lună de zile.”

Nu am văzut nimic, drumurile sunt oribile. Bani cheltuiți în vânt. Puteam să-i cheltuiesc pe familie, dar așa cheltuiesc pe reparația mașinii.”

Nici pietonii nu prea au simțit că nu mai sunt gropi pe străzi.

Nu am observat că au fost făcute. Sunt necalitative și din această cauză și mașinile se deteriorează pe aceste drumuri.”

Desigur, gropi sunt multe peste tot prin Chișinău.”

Iar pentru pietoni, în general, cum poate o femeie să meargă pe tocuri? Eu când merg mă uit pe unde calc, chiar fără tocuri.”

Bun drumul. Drum ca tot drumul.”

La Ciocana, Buiucani şi Botanica s-a lucrat pe străzile Meşterul Manole, Calea Ieşilor, Alba Iulia și bulevardele Mircea cel Bătrân și Dacia. Dar, nici aici nu au fost acoperite toate gropile.

Primarul interimar Silvia Radu a menționat că, de săptămâna viitoare, continuă reabilitarea străzilor și în alte regiuni ale capitalei. Totodată, astăzi, încep și lucrările de aplicare a marcajului rutier, suprafața totală a acestuia fiind de 20 de mii de metri pătrați.

Anul acesta vom aplica vopsea, care are maxim 60.000 de treceri peste ea. Este pentru prima data când vom aplica vopsea de asemenea calitate. Nu este cu mult mai scump, practic ne încadrăm în prețurile de anul trecut,” a menționat Adrian Boldurescu, șef ÎM „Exdrupo”.

Amenajarea tuturor trecerilor va dura până la mijlocul lunii iunie, iar pentru asta din bugetul municipal se vor cheltui șase milioane de lei. În acest an, pentru reparaţia străzilor din Chişinău, în buget, au fost prevăzute 125 de milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram