Linkuri accesibilitate

Covorul de flori din centrul Chișinăului va fi dezasamblat


Covorul de flori din scuarul Catedralei Mitropolitane va fi dezasamblat, iar cele aproximativ 200 de mii de flori vor fi replantate în spațiile verzi din capitală, informează agenția IPN.

Galina Leahu, șef-adjunct al Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi, a spus la ședința operativă de la Primărie că cea mai mare parte din flori va fi plantată în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, iar circa 60 de mii de plante vor ajunge în rondurile din sectoare.

Primarul interimar Silvia Radu a spus că florile sunt de import și au costat cu 30% mai puțin decât prețul de piață în Moldova. O floare a costat în jur de 11 lei.

Partidul Liberal a cerut Procuraturii Anticorupție să inițieze o cauză penală pe numele Silviei Radu, pentru gestionarea frauduloasă a mijloacelor financiare. Potrivit liberalilor, Silvia Radu a trucat licitația pentru procurarea florilor, Primăria nerespectând termenul de organizare a licitației, favorizând astfel un agent economic. Covorul de flori din centrul capitalei a costat municipalitatea 1,8 milioane de lei.

XS
SM
MD
LG