00:44:15 20.04.2024
Stiri

R. Moldova se clasează pe locul 11 în lume la capitolul oportunităților economice digitale pentru femei

Economie 17.04.2018 16:20 Vizualizări1069 Autor: Ziarul National
R. Moldova se clasează pe locul 11 în lume la capitolul oportunităților economice digitale pentru femei


R. Moldova se clasează pe locul 11 în ce privește oportunitățile economice digitale pentru femei, conform unui studiu realizat de către Forumul Economic Mondial, în 144 de state din lume. Despre aceasta a anunțat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Tudor Ulianovschi, în cadrul reuniunii ministeriale „Promovarea oportunităților digitale pentru femei”, care se desfășoară la Geneva.

Ulianovschi, care este și membru al inițiativei „Campionii Internaționali ai Egalității de Gen” în cadrul Națiunilor Unite, a prezentat experiența R. Moldova în promovarea egalității de gen și abilitarea femeilor în toate domeniile de activitate, inclusiv în contextual dezvoltării sectorului tehnologiilor informaționale.

Acesta a reiterat necesitatea creșterii numărului de femei în toate sferele de activitate, cu precădere în domeniul politic și economic, subliniind importanța implementării politicilor de genși de consolidare a domeniului ICT.

Totodată, ministrul Ulianovschi a încurajat statele membre ONU să aplice politici educaționale de promovare a egalității de gen și implicării active a femeilor și fetelor în domeniul ICT, oferind drept exemplu platformele „GirlsGo IT”, „Ziua Femeilor în ICT”, „Femeile în TECH”, implementate în R. Moldova.

La reuniunea ONU, pe care ministrul Tudor Ulianovschi a prezidat-o în calitatea sa de președinte al Consiliului pentru Comerț și Dezvoltare din cadrul UNCTAD (Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare), au participat miniștri și experți guvernamentali în domeniul dezvoltării și cooperării economice din Suedia, SUA, Germania, Pakistan, Zimbabwe, Myanmar, cât și reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai societății civile, transmite MAEIE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md