‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleÎn Ucraina, investițiile producătorilor în depozitele de păstrare a merelor se răscumpără în 11...

În Ucraina, investițiile producătorilor în depozitele de păstrare a merelor se răscumpără în 11 ani

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Investițiile în depozitele pentru păstrarea merelor în Ucraina se răscumpără în cel puțin 10-11, informează latifundist.com cu referire la raportul Asociației ucrainene a producătorilor de fructe și legume.

„Doar pentru a recupera investițiile (fără a lua în considerare dobânzile la împrumut), este nevoie de mai mult de 11 ani. În acest context, se poate concluziona că investițiile producătorilor în depozitele de păstrare, în condițiile Ucrainei, nu se mai răscumpără în principiu. Mai mult decât atât, cifrele arată în mod clar că numărul depozitelor în Ucraina corespunde cu necesitățile sale“, au menționat experții Asociației.

Conform estimărilor experților ucraineni, acum 10 ani, fermierii, care păstrau în depozite merele până în luna aprilie, câștigau până la 1,5 dolari per kg, datorită diferenței de preț, din primăvară și toamnă. În timp, profiturile lor au început să scadă. Astfel, în 2017, producătorii care au păstrat mere până în luna aprilie, au primit doar 0,09 dolari per kg.

De asemenea, trebuie menționat și faptul că, în cazul păstrării în depozite se pierde de la 2 până la 3% din greutatea merelor, care în condițiile prețurilor scăzute din sezonul trecut, reprezintă aproximativ 0,01 dolari per kg.

Totodată, în raport se menționează și faptul că diferența de preț a unui măr înainte și după depozitare, în condițiile din Ucraina, va fi treptat nivelat. Acest lucru va crea posibilități de majorare a consumului intern de mere, care nu vor fi foarte scumpe, chiar și în lunile aprilie și mai, și va permite Ucrainei să-și extindă aria geografică a exportului de mere.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›