În Chișinău trăiesc trei tineri în etate care au atins și au întrecut vârsta de 100 de ani

primariacollage

Primăria municipiului Chișinău a organizat la 13 aprilie 2018, o acțiune de omagiere a 3 persoane longevive din capitală, care au împlinit recent 100 de ani și mai mult. Astfel, angajații municipalității au vizitat persoanele centenare la domiciliul acestora, le-au oferit flori și sume bănești a câte 5000 de lei, cu ocazia unui secol de viață.

Povara anilor îi ține pe sărbătoriți mai mult acasă, aceștia aflându-se în grija rudelor și apropiaților. Serghei Prijilevschi a împlinit 100 de ani de viață în luna ianuarie. Soția i-a decedat acum 15 ani și locuiește împreună cu fiul. A trecut și prin război, iar după ce s-a întors, a lucrat la uzină.

Bătrânul s-a arătat bucuros de atenția oaspeților de la Primăria Chișinău și i-a chemat să mai vină și la anul. Întrebat despre secretul longevității, omagiatul s-a destăinuit că a fost întotdeauna o persoană liniștită, cumpătată, a servit și câte un pahar de vin. Dar totuși, bătrânul crede că în cazul său, viața îndelungată se datorează factorului genetic: mama sa ajungând la 94 de ani, iar fratele – la 96.

Inițiativa de omagiere a cuplurilor care împlinesc 50 de ani de la celebrarea căsătoriei și a persoanelor longevive din municipiul Chișinău datează din anul 1997.

primaria1 primaria2 primaria3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente