21:41:57 19.04.2024
Stiri

Cine este Asma al-Assad, supranumită Prima Doamnă a Infernului

Monden 15.04.2018 11:03 Vizualizări4140 Autor: Ziarul National
Cine este Asma al-Assad, supranumită Prima Doamnă a Infernului sursa: tabu.ro


Asma al-Assad, soția președintelui sirian Bashar al-Assad, riscă să-și piardă cetățenia britanică din cauza atacurilor asupra civililor din Siria. Un grup de parlamentari din Regatul Unit i-au cerut acesteia să nu mai sprijine „regimul criminal” al soțului ei, în caz contrar își va pierde cetățenia.

Nadhim Zahawi, membru al Partidului Conservator Britanic, a declarat pentru CNN că Asma al-Assad utilizează „platforme digitale și rețele sociale pentru a susține un regim ucigaș. Soțul ei a întrecut măsura după ce și-a atacat poporul cu gaze și trebuie să facă o alegere”.

Zahawi a adăugat că președintele sirian „a devenit un monstru și cred că este timpul să-l alungăm, nu doar pe el, ci și pe întreaga sa rețea de propagandă. Iar Asma al-Assad, care are dublă cetățenie, britanică și siriană, face parte din mecanismele de propagandă ale acestui regim ucigaș”.

Asma al-Assad are aproximativ 500 de mii de urmăritori pe rețelele sociale. Iar pe Instagram, postează în fiecare zi fotografii cu ea și soțul ei cu hashtagul #WeLoveYouBashar. De asemenea, publică fotografii și postări pe Facebook și răspândește mesaje pe aplicația Telegram.

Cine e de fapt Prima Doamnă a Siriei

Prima doamna siriană s-a născut la Londra, în 1975, și a crescut în Acton, un cartier pentru clasa mijlocie, situat în vestul capitalei britanice. Născută din părinți imigranți, Fawaz Akhras, fost cardiolog, și Sahar Akhras, fostă prim secretar emerit la Ambasada Siriei la Londra, Asma s-a identificat mereu ca fiind englezoaică.

Potrivit site-ului Heavy, Asma al-Assad a urmat o școală catolică și a absolvit King College, specializările Informatică și Literatură Franceză. Vorbește fluent franceză, spaniolă, engleză și arabă. După universitate, s-a angajat în domeniul financiar ca analist economic al fondurilor speculative din Europa și Asia de Est la Deutsche Bank și doi ani la JP Morgan din Londra și New York.

Pe actualul ei soț, Bashar al-Assad, l-a cunoscut în 1994, cu care s-a căsătorit în secret la Damasc în anul 2000. Avea doar 25 de ani, cu 10 ani mai tânără decât soțul ei. La scurt timp a demisionat, fără nicio explicație. Cuplul are trei copii, Hafez, după numele bunicului paternal, născut în 2001, Zein, născută în 2003, și Karim, născut în 2004.

Alături de al-Assad, Asma trăiește o viață de lux, în timp ce copiii din Siria sunt uciși cu gaz, scrie cotidianul The Sun. Publicația a prezentat zilele trecute palatul lor de un miliard de dolari din Damasc, la mai puțin de 16 km de orașul Ghouta, unde sute de oameni nevinovați au fost masacrați de armată.

„Bashar al-Assad și soția sa de origine britanică cheltuiesc o avere pe nebunii în timp ce Siria este sub război”, a scris cotidianul britanic. În 2012, Wikileaks a publicat e-mailuri private care arată că Asma a cheltuit 250 000 de lire sterline pe mobilier, deși în Siria abia începuse războiul civil. De asemenea, și-a cumpărat o pereche de pantofi de 5.000 de lire, cu cristale încrustate în tocuri.

Palatul prezidențial ultramodern al familiei al-Assad a fost ridicat în 1979 de către arhitectul japonez Kenzo Tange. Se speculează că are 125.000 de bucăți de marmură în valoare de 10,6 milioane de dolari. Cu toate acestea, Bashar al Assad și soția sa, Asma al-Assad, nu pot trăi în casa de 340.000 de metri pătrați, deoarece poziția sa deasupra unui deal la vest de Damasc îl face o țintă ușoară pentru rachete, potrivit The Sun.

Asma al-Assad Astmul a jucat un rol de PR pentru Siria, încercând să îmbunătățească imaginea guvernului sirian. În 2013, revista Vogue a publicat un articol intitulat „Asma al-Assad, un trandafir în deșert”, grație implicării în activități caritabile.

„Am avut oportunitatea de a părăsi Siria”, a afirmat Asma într-un interviu acordat Rusia 24, în care l-a felicitat pe președintele Vladimir Putin. „Ofertele au inclus garanții de securitate și protecție pentru copiii mei și chiar securitate financiară. Am fost aici de la început și nu m-am gândit niciodată să fiu în altă parte”, a spus ea.

Presa străină a supranumit-o Prima Doamnă a Infernului, din cauza regimului sângeros pe care soțul ei îl conduce.

Sursa: tabu.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md