(doc) Războiul florilor: Un consilier al Silviei Radu spune cât a cheltuit primăria Chișinău în anii precedenți

docollage

Unul dintre consilierii primarului interimar Silvia Radu a publicat documente care demonstrează că, în anii 2015 și 2016, Primăria Chișinău a cheltuit sume mai mari pentru flori.

Aceste informații au fost publicate după ce unii reprezentanți ai Partidului Liberal, inclusiv deputata Alina Zotea, au criticat-o pe Silvia Radu pentru că a cheltuit 1,8 milioane de lei pentru covorul de flori instalat în Scuarul Catedralei.

Potrivit actelor prezentate de consilierul Mihai Bagas, în anul 2015 Primăria a alocat Î.M „Spații Verzi” peste 1,9 milioane de lei pentru „florării” și 796 de mii de lei pentru trandafiri. De asemenea, din bugetul local au fost alocate peste 10 milioane de lei pentru plantarea sau instalarea gazonului.

În anul 2016, conform datelor prezentate de Bagas, Primăria a cheltuit peste două milioane de lei pentru „florării” și pentru trandafiri aproape un milion de lei. Pentru plantarea sau procurarea gazonului au fost alocate alte 11 milioane de lei.

Menționăm că Silvia Radu a prezentat ieri un covor din flori, plasat în Scuarul Catedralei, care a costat Primăria 1,8 milioane de lei. Unii au lăudat această inițiativă, dar mult mai mulți ai criticat-o pe Silvia Radu pentru „cheltuieli inutile”, mai ales că sunt probleme mai stringente de rezolvat în Chișinău, decât procurarea de flori în valoare de 1,8 milioane de lei.

Silvia Radu a declarat ieri că acest covor de flori va fi demontat marți, iar firele vor fi plantate în scuarurile și parcurile din capitală. Aceasta a mai spus că și anterior erau procurate flori de Primăria Chișinău, „doar că nimeni nu le vedea”.

doc1

doc2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente