„Eu cred că noi, ca producători agricoli, nu trebuie să ne oprim din proteste. Noi nu suntem mulţumiţi de cea ce s-a realizat, chiar dacă unele revendicări au fost transformate în proiecte de legi, proiecte de legi care au durată lungă. Acum însă noi nu am obţinut nimic, decât nişte fărâmituri căzute de la masa lor, dar este clar că banii pe care i-au furat nu vor să-i întoarcă şi înseamnă dacă ne oprim aici, nu obţinem nimic”, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Valeriu Cosarciuc, în cadrul unei conferinţe de presă. 

„Fărâmiturile de pe masa boierului ne vor ţine o zi, două, nu mai mult... Dacă nu sunt bani în buget şi AIPA nu are bani, este problema lor, nu este problema noastră. Să întoarcă miliardul înapoi. Până nu luăm măsuri mai dure nu vom obţine nimic şi noi putem să o facem, am dovedit-o. Ei ne măgulesc, ei ne liniştesc”, a adăugat Nely Vornicov, un fermier din raionul Ceadâr-Lunga.

„Această muncă de o lună şi jumătate nouă practic nu ne dă nimic. Anul acesta vom avea pierderi, cât pentru patru ani nu ne vom răsplăti. Aşa că... Aţi muncit cei din comisie, vă mulţumim, dar efectul, nu vă supăraţi, este zero”, a adăugat şi Ion Spânu, fermier de la Floreşti.

Prin urmare, producătorii agricoli spun că în scurt timp ar putea relua protestele. Totodată ei examinează posibilitatea de a adera la Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” sau de a crea un partid politic. 

„Prima variantă: ne oprim aici, nu facem nimic, discutăm, poate o să fie alt Guvern. Varianta numărul doi: reluăm protestele de sine stătător. Să decidem cu ce lozinci mergem mai departe, sub ce formă. Numărul trei: să aderăm la Platforma DA, care sunt variantele, care sunt problemele. Varianta numărul patru: să încercăm să facem partid. Toate aceste variante să fie examinate”, a precizat preşedinte „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari.

Precizăm că din cele şapte solicitări făcute de producătorii agricoli şi înaintate Comisiei parlamentare speciale, instituită de preşedintele Parlamentului Andrian Candu, doar patru urmează să fie discutate în plenul Legislativului. Printre acestea se numără anularea impozitului pe profit pentru o perioadă de trei ani şi simplificarea procedurii de import a produselor petroliere. Însă, principalele cerinţe precum majorarea fondului de subvenţionare şi accesul fermierilor la credite preferenţiale, au rămas neauzite.