17:52:26 20.04.2024
Stiri

Autoritățile separatiste de la Tiraspol continuă să SFIDEZE angajamentele asumate și insistă pe consolidarea structurilor sale de forță în Zona de Securitate

Politică 13.04.2018 10:00 Vizualizări1584 Autor: Ziarul National


Autoritățile separatiste de la Tiraspol continuă să SFIDEZE angajamentele asumate și insistă pe consolidarea structurilor sale de forță în Zona de Securitate

Chestiunea privind redeschiderea circulației pe podul peste râul Nistru, în preajma satelor Gura-Bâcului și Bâcioc, bate pasul pe loc. Asta din cauza că delegația transnistreană la Comisia Unificată de Control (CUC) continuă să sfideze angajamentele asumate anterior în această problemă.

În cadrul ședinței de ieri a CUC, reprezentanții delegației R. Moldova au reiterat propunerea privind asigurarea circulației libere și în siguranță pe acest pod doar de către militarii Forțelor Mixte de Pacificare și de către efectivele comune ale Inspectoratului Național de Patrulare și așa-numita „miliție rutieră” din stânga Nistrului.

În cadrul dezbaterilor, exponenții transnistreni au confirmat că au recurs la fortificarea infrastructurii postului structurilor sale de forță din preajma s. Bâcioc, chiar în ajunul zilei când urma să fie redeschisă circulația pe acest pod.

Astfel, în perioada pregătirilor pentru redeschiderea podului, reprezentanții Tiraspolului, fără coordonare prealabilă cu Comisia Unificată de Control, au majorat efectivul de „grăniceri”, „vameşi” și al „serviciului migrațional”.

„Aceste acțiuni unilaterale vin în dezacord cu înţelegerile convenite anterior în cadrul CUC şi reprezintă o dovadă certă a faptului că partea transnistreană refuză să respecte regimul Zonei de Securitate și angajamentele asumate”, se arată într-un comunicat al delegației R. Moldova la CUC.

În lipsa unui consens în această chestiune, ședința a fost transferată pentru următoarea întrunire a CUC, care va avea loc pe data de 19 aprilie curent.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md