12:36:22 28.03.2024
Stiri

Om de afaceri ITALIAN stabilit la Piteşti, acuzat că finanţa una dintre cele mai sângeroase grupări MAFIOTE din Italia

Social 13.04.2018 09:02 Vizualizări2081 Autor: Livia Grecu


Om de afaceri ITALIAN stabilit la Piteşti, acuzat că finanţa una dintre cele mai sângeroase grupări MAFIOTE din Italia sursa: digi24.ro

Caracatița mafiei din Italia şi-a întins tentaculele până în România. Legăturile au fost tăiate printr-o acţiune a ofiţerilor antimafia de la noi şi din peninsulă, care au luat astăzi (joi – n.n.) cu asalt palatul de la Piteşti al unui om de afaceri italian stabilit la noi în ţară de 14 ani. Sub paravanul afacerilor imobiliare, crease un imperiu financiar care trimitea saci cu bani unui clan mafiot din Italia. Indirect, sute de români care au cumpărat apartamente în cartierele rezidenţiale ridicate de el au finanţat, fără să ştie, temuta mafie italiană.

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţia judiciară au făcut joi cinci percheziţii în Argeş pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în infracţiuni economice şi spălarea banilor coordonat de un om de afaceri italian aparţinând organizaţiei de tip mafiot Zagaria. Gruparea acţiona în Italia şi în România, iar pe numele bărbatului a fost emis mandat european de arestare de către autorităţile judiciare din Italia. Acesta a fost reținut de procurori.

Conform DIICOT, gruparea era coordonată de Nicola Inquieto, cetăţean italian, care controla direct sau prin persoane interpuse mai multe societăţi, care erau parte integrantă din grupul infracţional organizat, cu roluri bine definite.

„Activitatea infracţională a suspectului I.N. a început pe teritoriul statului italian în anul 2002, prin înfiinţarea unor societăți comerciale cu obiecte de activitate diverse (în principal în domeniul tehnologiei comunicaţiilor). Ulterior, începând din anul 2004, unul dintre membrii clanului de tip mafiot Zagaria, care a acţionat pe teritoriul României, respectiv suspectul I.N., direct şi prin intermediul membrilor săi de familie şi-a transferat în mod disimulat veniturile obţinute din activităţile infracţionale în România, ocazie cu care a înfiinţat de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale pe raza municipiului Piteşti, având ca obiect principal de activitate construcţia clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”, precizează DIICOT.

Activităţile comerciale desfăşurate de către cele patru societăţi înfiinţate pe teritoriul României, în judeţul Argeş, s-au derulat sub o aparentă legalitate, iar profiturile obţinute în domeniul imobiliar au fost transferate de asemenea în mod disimulat către membrii familiei sale din Italia, aceştia din urmă având rolul de persoane interpuse în circuitul infracţional, adevăratul scop fiind de fapt finanţarea clanului de tip mafiot Zagaria, care acţionează pe teritoriul Italiei.

„Prin intermediul acestui mod de operare, suspectul I.N. a controlat, manipulat și transferat fluxuri financiare importante din România în Italia. De asemenea, din materialul probatoriu a rezultat în mod clar probe care confirmă apartenenţa suspectului I.N. la clanul de tip mafiot Zagaria, fiind un membru important al acestui clan pe teritoriul României. Totodată, din conţinutul procedurii penale reiese că suspectul I.N. a finanţat printre altele si sprijinit în mod concret deţinuții clanului DEI CASALESI, o fracţiune a clanului de tip mafiot Zagaria", este concluzia procurilor DIICOT.

În cauză se desfăşoară activităţi complexe în vederea identificării şi strângerii de probe pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi grup infracţional organizat, respectiv asociere criminală de tip mafiot, aceasta din urmă raportată la legislaţia autorităţilor din Italia.

Faţă de suspect a fost emis mandat european de arestare de către autorităţile judiciare din Italia.

De asemenea, acţiunea s-a desfăşurat în baza ordinului european de anchetă emis de autorităţile judiciare din Italia (Parchetul Republicii din Napoli – Direcţia Generală Antimafia) şi cu sprijinul reprezentanţilor autorităţilor judiciare italiene şi al poliţiştilor de investigaţii criminale şi de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Sursa: digi24.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md