Incidentul s-a produs la casa pe care o deţine şeful liberalilor în suburbia capitalei Coloniţa. Mihai Ghimpu afirmă că pe parcursul a două nopţi consecutive cineva ar fi sunat la soneria sa până ar fi stricat-o. Ulterior ar fi încercat să-i incendieze gardul. Deşi ceea ce povesteşte nu e de glumă, Liderul PL spune că ar putea fi vorba şi de vreo poznă de-a unor copii. 

„A venit şi mi-a dat foc la gard, ce să-i fac? Nu ştiu cine. Poliţia se ocupă, eu habar nu am. Nu pot să bănuiesc. Nu exclud să fie nişte copii, fiindcă acolo e venit cu motorina, pregătit cu sticla, cu tot. Două nopţi la rând au încercat aşa, sunând la sonerie până azi noapte au deteriorat-o. Sunt nişte lucruri, mă rog, mă lămuresc eu”, a spus presei Mihai Ghimpu.

În urma acestor întâmplări, Mihai Ghimpu a postat pe o reţea de socializare o poză cu o puşcă în mână, dar şi un mesaj pe măsură: „Mai veniţi, mai încercaţi”.

Inspectoratul de poliţie al sectorului Ciocana din capitală a iniţiat investigaţii şi este în căutarea făptaşilor. „Grupa operativă din cadrul Inspectoratului s-a deplasat în comuna Coloniţa, a iniţiat acţiuni de cercetări la faţa locului, s-au ridicat câteva mostre. Urmează să fie investigate şi examinate în condiţii de laborator. Poliţiştii au constatat că cineva ar fi încercat să-i incendieze gardul casei. Persoana a încercat să incendieze şi a plecat de la faţa locului, a fugit, s-a ascuns. Totodată, serviciile de investigaţie vor declanşa acţiuni de cercetare şi stabilire a persoanelor sau a persoanei implicate în acest caz, ca ulterior să fie dată o apreciere conform codului penal”, a precizat şeful serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliţie, Adrian Jovmir, pentru Jurnal.