/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/FOTO. VIDEO/ Muniții din cel de-al doilea Război Mondial, descoperite într-o pădure din Căușeni. întregul arsenal, distrus de geniști

missing
12 aprilie 2018, ora 18:15

Obiectele explozive au fost descoperite de pădurarul din localitate, care imediat a anunţat autorităţile. La solicitarea acestora, o echipă de genişti, condusă de locotenentul major Ivan Cornegruţa, s-a deplasat în pădurea din apropierea satului Plop-Ştiubei.

„În urma cercetării terenului, militarii au identificat 24 de obiecte explozive — proiectile de artilerie de calibru 45 mm cu tuburi cartuş, mine antitanc şi grenade de mână RGD-33. Muniţiile au fost evacuate şi distruse în condiţii de maximă securitate”, a explicat şeful Serviciu Geniu, locotenent-colonel Adrian Efros,

Tot miercuri, echipa de genişti a Batalionului „Codru” a intervenit în satul Cobusca Veche, Anenii Noi, unde a identificat şi distrus o grenadă de mână F-1, depistată de un localnic în grădina sa, în timpul lucrărilor agricole de primăvară.

De la începutul anului, geniştii Armatei Naţionale au neutralizat 80 de obiecte explozive pe întreg teritoriul ţării.

Ministerul Apărării atenţionează că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii, cetățenii sunt rugaţi să anunțe autorităţile locale. În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau a altor componente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram