13:19:05 18.04.2024
Stiri

Un bărbat a dormit doar câte CINCI ore pe noapte, pentru a testa TEORIA controversată a somnului polifazic

Știri 12.04.2018 16:40 Vizualizări1860 Autor: Ziarul National
Un bărbat a dormit doar câte CINCI ore pe noapte, pentru a testa TEORIA controversată a somnului polifazic sursa: digi24.ro


Un bărbat a vrut să afle dacă avem, într-adevăr, nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte, așa că a pus la cale un experiment mai puțin obișnuit. El a testat „somnul polifazic”, adică a dormit câte 20 de minute de șase ori pe zi. Acest program presupune să dormi patru ore și jumătate în timpul nopții și de două ori în timpul zilei, nu mai mult de 20 de minute, adică un total puțin peste cinci ore de somn zilnic, scrie Buzzfeed.

Înainte să testeze această metodă, Ryan Bergara a consultat un medic, Alon Avidan, specialist al universității UCLA, care l-a sfătuit să nu încerce acest lucru, din cauza efectelor negative pe care le poate avea asupra organismului.

Doctorul Avidan m-a avertizat că oamenii au nevoie de mai mult somn și că pot apărea unele efecte pe termen scurt, precum timpul mai mare de reacție, probleme de memorie, probleme cognitive, lipsa creativității și iritabilitate”, scrie Bergara.

„Prima și a doua zi au fost extrem de dificile pentru mine. Îmi era greu să adun energia necesară pentru a merge la serviciu și pentru activitățile zilnice. În a cincea zi îmi era deja greu să mă concentrez, mi se închideau ochii. În a șasea zi au apărut durerile de cap și nu am avut niciun pic de motivație să fac nimic. Uitam ce voiam să spun”, a povestit acesta.

În a șaptea zi, bărbatul a cedat. „Am avut nevoie de somn. Nu mai puteam. Am cedat. Tocmai m-am trezit. Încă nu mă simt bine. Sunt dezamăgit”, a spus acesta.

„Somnul polifazic nu este o idee bună. Ideal este să dormi opt ore. Cinci ore și 10 minute poate fi ideal pentru persoanele care oricum nu dorm mult. Dar acești oameni sunt foarte rari. Este ca și când ai băga la cuptor o pâine, pe care o tot scoți din 10 în 10 minute. Nu se va coace cum trebuie”, a adăugat medicul Alon Avidan.

Sursa: digi24.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md