(video) Care este zona cea potrivită pentru viitoarea colonie umană pe Marte

srdgxrftn
Foto: zona33.com.br

Viitoarea colonie umană pe Marte trebuie să fie așezată pe cea mai bună locație, astfel un grup de cercetători din cadrul Universităţii din Wageningen au realizat o hartă 3D ce prezintă diferite zone ce ar reprezenta un loc ideal pentru amartizare.

Ecologistul Wieger Wamelink şi studentul său Line Schug au combinat datele colectate de NASA şi de către specialiştii Universităţii de stat din Arizona și au creat o hărtă animată ce prezintă o perspectivă agriculturală.

Pe una dintre hărţi se poate vedea cantitatea de calciu şi metale grele din sol, în timp ce altele furnizează informaţii despre clima, temperatura şi înălţimea solului.

În urma studiului, specialiştii nu au detectat mai multe regiuni perfecte pentru cultivarea legumelor. Aceste locaţii sunt reprezentate de culoarea albastru închis. Aceste zone sunt familiare, deoarece au fost locul în care au amartizat în trecut alte sonde de aterizare. Printre regiunile unde ar putea amartiza prima colonie umană se numără Acidalia Planitia, loc situat la nord de locul în care au amartizat navele Viking 1 şi Mars Pathfinder.

Pentru a pregăti omenirea de o viitoare misiunea către Marte, anterior Wamelink a studiat cum pot fi crescute culturi în sol asemănător cu cel de pe Planeta Roşie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente