01:00:48 24.04.2024
Stiri

O jucătoare de tenis dă în judecată WTA și ITF. Cere despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari

Sport 11.04.2018 19:30 Vizualizări1990 Autor: Ziarul National


O jucătoare de tenis dă în judecată WTA și ITF. Cere despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari sursa: digi24.ro

Jucătoarea americană de tenis Madison Brengle, locul 83 WTA, dă în judecată Women's Tennis Association (WTA) și Federația Internațională de Tenis (ITF), acuzând cele două asociații că au supus-o la mai multe teste antidoping care i-au cauzat accidentări, relatează The Guardian. Tenismana cere despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari.

Madison Brengle susține că suferă de o afecțiune rară, care face ca înțepăturile acului de seringă să îi provoace inflamații, amorțeală, durere și umflături la mâini. Ea acuză WTA și ITF că au supus-o la mai multe controale antidoping „abuzive”, deși ea le-a transmis documente medicale care atestă că suferă de o boală rară.

„Autoritățile din tenis au ignorat dovezile privind diagnosticul și au refuzat să ofere metode alternative de testare antidoping. În schimb, au supus-o pe Madison Brengle la testări care au obligat-o să se retragă din turnee. Acum, ea are o inflamație permanentă și o amorțeală în brațul cu care servea și în mână”, a transmis avocatul sportivei, printr-un comunicat.

Tânăra în vârstă de 28 de ani s-a aflat pe locul 35 WTA în mai 2015, însă a căzut până pe locul 83, după ce a ratat multe turnee. „Brengle a fost afectată atât de sever de conduita abuzivă și testele medicale nepotrivite ale acuzaților încât acum nu mai poate servi cu mâna dreaptă. Mâinile ei sunt umflate, iar inflamația s-a răspândit de-a lungul brațelor, așa că jocul ei a avut de suferit”, se arată în documentele depuse la tribunal de avocatul lui Brengle.

În mod normal, ITF ar trebui să le asigure sportivilor care, din motive medicale, nu pot fi supuși testelor clasice, metode alternative de testare antidoping, mai puțin invazive. Însă, mai acuză Brengle, în cazul ei, ITF și WTA au ignorat diagnosticul pus de medici și au forțat-o să accepte să i se recolteze probe cu seringa.

Sursa: digi24.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md