‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Karaciai-Cerchezia a început plantarea celei mai mari livezi de pere din Rusia

În Karaciai-Cerchezia a început plantarea celei mai mari livezi de pere din Rusia

‹ adv ›
‹ adv ›

Plantarea livezii de pere de tip intensiv a început pe un teren de 20 de hectare în zona Karaciai-Cerchezia. Potrivit experților, aceasta ar putea deveni cea mai mare livadă de pere din istoria modernă a Rusiei, despre aceasta informează fruit-inform.com.

„Am participat la plantarea primei livezi de pere din țară. Conform unuia dintre cei mai mari experți din lume în domeniul horticulturii, olandezul Peter Van Rein, care oferă consultanță în cadrul proiectului, viitoarea livadă de pere, plantată pe 20 hectare, va fi cea mai mare din istoria modernă a Rusiei“, a comunicat Rașid Temrezov.

Noua livadă de pere este o continuare a proiectului privind dezvoltarea livezilor intensive în regiunea Karachaevo-Cherkessia, în cadrul programului de stat de dezvoltare a Caucazului de Nord.

FOTO: kchr.ru

„Au fost plantate primele 200 de hectare de livezi, până la sfârșitul acestui an vor fi 300 ha. Acest proiect este important nu numai din punct de vedere al producției industriale de fructe, dar, în primul rând, va fi începutul renașterii a industriei horticole din regiunea Karaciai-Cerchezia, crearea de noi locuri de muncă. Sunt sigur că urmare a înființării livezii își vor reîncepe activitatea și proprietarii de ferme private, dar și alte regiuni ale țării“, a adăugat Temrezov.

Managerul de proiect Aydin Shirinova a declarat că livada de pere va fi plantată în mai multe etape.

„Până la sfârșitul anului 2019, suprafața totală a livezii de pere, va constitui 20 de hectare. Prima roadă va putea fi recoltată deja în anul următor, iar în câțiva ani, de pe aceste 20 de hectare de livadă de pere vor fi recoltate 1,5 mii tone de fructe“, a spus Aydin Shirinova.

De asemenea, aici va funcționa unicul Centru de formare din țară pentru cei care doresc să-și dezvolte o afacere în horticultură.

La moment, piața rusă solicită circa 1 milion tone de pere.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii