Iurie Leancă i-a transmis “La Mulți Ani! „Doamnei de fier” Angela Merkel!

“I-am transmis astăzi un călduros “La Mulți Ani!” cancelarului german Angela Merkel, alături de mesajul că Republica Moldova rămâne o țară cu aspirații europene și eforturile pe care le-a făcut pentru a ne sprijini, nu s-au pierdut”, a anunţat astăzi ex-premierul Iurie Leancă.

Potrivit politicianului, Angela Merkel “este unul dintre oamenii care au susținut cu sufletul Republica Moldova și căruia îi datorăm enorm faptul că, împreună cu alți importanți lideri europeni, a făcut ca astăzi cetățenii Moldovei să circule liberi în Europa, să fie respectați și tratați ca cetățeni europeni”.

“Avem încă susținători foarte importanți în Europa, cancelarul Angela Merkel este un exemplu, însă cu toții asteaptă mai întâi să ieșim din această criză guvernamentală și să revenim pe calea europeană, să începem în mod real reformele și lupta cu corupția”, a scris într-o postare pe facebook ex-premierul Leancă.

În aceeaşi postare, liderul PPEM mai menţionează că chiar dacă țara noastră trece printr-o criză gravă de credibilitate în raport cu partenerii europeni, din cauza eșecului guvernării de scurtă durată din acest an și a unor decizii politice catastrofale, el “este sigur că Moldova poate fi adusă înapoi pe calea europeană, iar dacă nu o vor face politicienii, o vor face cetățenii, prin dreptul pe care îl au de a-și hotarî destinul”.

Angela Merkel este născută la 17 iulie 1954, la Hamburg, Republica Federală Germania. Este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. A fost aleasă în această funcție la data de 22 noiembrie 2005 de către Bundestag, Parlamentul german, realeasă la 28 noiembrie 2009 şi respectiv 17 decembrie 2013.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.