CEC a constituit 5 consilii electorale de circumscripție de nivelul întîi

vot-alegeri-2014-Copy-794×529

Comisia Electorală Centrală a constituit consiliile electorale ale circumscripțiilor electorale, pentru alegerile locale noi, din comunele Leușeni și Nemțeni, raionul Hîncești, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, comuna Volovița, raionul Soroca și comuna Pîrlița, raionul Ungheni.

Conform Codului electoral, în decurs de 3 zile, consiliile de circumscripție urmează să-şi aleagă din rîndul membrilor lor, prin vot secret, preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul. La desemnarea acestor persoane se recomandă respectarea echilibrului de gen.

Totodată, consiliile urmează să facă publică informaţia privind locul (biroul), data şi ora primirii documentelor pentru înregistrarea candidaţilor la funcţia de primar, cu 24 de ore pînă la începerea recepționării documentelor de la candidații electorali.

De asemenea, au fost acreditați 75 de observatori naționali din partea Asociației Obștești „Promo-LEX”. Aceștia vor avea misiunea de monitorizare a alegerilor locale noi, ce se vor desfășura pe data de 20 mai, 2018.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente