Ilia Ponomariov: Sunt mulțumit că procurorii ruși mă dau în urmărire internațională

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Astăzi o instanță judecătorească din Moscova a dat curs demersului Comitetului de anchetă al Federației Ruse și a dispus arestarea fostului deputat rus de la „Spravedlivaia Rossia”, Ilia Ponomariov, în dosarul deturnării mijloacelor financiare ale fundației „Skolkovo”, fapt pentru care inculpatul le este recunoscător.

În baza deciziei judecătorești, ancheta va cere prin intermediul Procuraturii Generale extrădarea lui Ponomariov, care, practic, e imposibilă, el aflându-se , pe moment, în Statele Unite. Din luna aprilie curent el a rămas fără imunitate parlamentară.

Într-un comentariu pentru publicația Kommersant, Ponomariov se declară mulțumit de decizia instanței judecătorești de la Moscova. „ Sunt mulțumit că mă dau în urmărire internațională. N-am crezut până în ultimul moment că judecătorii ruși vor comite o asemenea prostie. Ei mi-au oferit astfel șansa să-mi recapăt onoarea prin examinarea dosarului meu într-o instanță judecătorească obiectivă într-o țară în care voi avea fericirea să intru când acolo va ajunge interpelarea Interpolului”, declară Ponomariov.

„Acum biroul rus al Interpolului urmează să prezinte materialele la Statul major al acestei organizații internaționale la Lyon. De aici, interpelări vor fi trimise în toate statele lumii, și eu când voi trece data viitoare o graniță a unei țări, voi primi mandat de arestare în acea țară și voi fi judecat acolo. Atunci se va vedea dacă acest dosar e unul cu învinuiri obiective sau poartă un caracter politic. N-am nici un fel de dubii cu privire la rezultatele viitoarei judecăți. Pentru mine e clar că orice instanță dintr-un stat european, din SUA, Ucraina, sau oricare altă țară va putea constata că acest dosar e motivat din punct de vedere politic”, conchis ex-deputatul de la „Spravedlivaia Rossia”.

Amintim în context că deputatul Ilia Ponomariov, singurul parlamentar rus din cei 450 care a votat împotriva anexării Crimeei la Rusia, a fost inculpat pentru deturnare de fonduri.

Ponomariov, în vârstă de 39 de ani, care l-a sfidat pe preşedintele Vladimir Putin, este acuzat de spălare de bani şi luare de mită prin fundația „Skolkovo” , pe care a condus-o.

Comitetul federal de anchetă, subordonat direct preşedintelui rus Vladimir Putin, îl acuză că şi-a însuşit 670.000 de euro pentru o serie de cursuri la un institut tehnologic în care ar fi apărut foarte rar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...