/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și un copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un japonez a devenit cel mai bătrân bărbat din lume. Ce obiceiuri bizare are acesta?

11 aprilie 2018, ora 06:00

Născut pe 25 iulie 1905, bărbatul a primit certificatul din partea Guinness în locuinţa sa din Hokkaido, marea insulă din nordul Japoniei.

Anterior, titlul a fost deţinut de un spaniol, Francisco Nunez Olivera, decedat în februarie, la vârsta de 113 ani.

Centenarul japonez, care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, dar se simte bine, trăieşte împreună cu familia sa, ce administrează un han, ai cărui oaspeţi se pot relaxa în “onsen” (sursă de apă termală, de origine vulcanică).
Potrivit familiei, Nonaka adoră să mănânce bomboane, japoneze şi occidentale, citeşte zilnic ziare şi se relaxează în “onsen”.

Reprezentanţii Cărţii Recordurilor Guinness caută în prezent să identifice cea mai în vârstă femeie din lume, după decesul jamaicanei Violet Brown, la vârsta de 117 ani, în iulie 2017.

Japonia, celebră pentru speranţa de viaţă ridicată, a înregistrat mai multe recorduri de longevitate, printre altele, prin Jiroemon Kimura, decedat în iunie 2013, la vârsta de 116 ani, şi Sakari Momoi, mort în iulie 2015, la 112 ani.

Anul trecut, aproximativ 68.000 de centenari trăiau în Japonia, potrivit statisticilor oficiale.

Recordul de longevitate la nivel general a fost stabilit de franţuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile, potrivit Guinness.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram