/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Vila de patru milioane de lei în care locuiește ministrul de Interne Jizdan, scrisă pe socri

missing
10 aprilie 2018, ora 17:54

După ce RISE-Moldova a scris în 2016 despre vila secretă a ministrului de Interne, casa a apărut în ultima declarație de avere. Alexandru Jizdan a indicat că are în folosință imobilul de peste 300 de m.p. din 2015. Asta deși, jurnaliștii de la RISE, scriu că, încă din 2012, soția ministrului plasa fotografii din orașul Codru pe rețelele de socializare.

Casa aceasta nu este una furată sau construită, așa cum vreți să interpretați dumneavoastră. Această casă este construită cu efort comun. Este un proiect comun al meu și al unor membri ai familiei mele”, a menționat Alexandru Jizdan, ministrul de Interne

Aceeași sursă scrie că, potrivit documentelor cadastrale, locuința a fost dată în exploatare în 2011, pe când Jizdan era șef de direcție la Ministerul de Interne. Terenul a fost cumpărat mult mai devreme, în 2006, când Jizdan avea o funcție similară. Proprietari ai casei, dar și ai terenului, sunt socrii ministrului – Petru și Maria Croitoru. Asta deși într-o campanie de sensibilizare, Centrul Național Anticorupție condamnă anume acest fenomen…

Socrii ministrului locuiesc într-un sat din Anenii Noi. Activează în câmpul muncii doar Maria Croitoru, fiind infirmieră la oficiul medicilor de familie din localitate.

– Ți-am spus că nu vorbesc nimic. S-a mântuit.
– Dar acolo locuiește familia Jizdan.
– Eu nu știu cine e acolo.
– Păi, cum nu știți? E o casă a dvs.
– Și ce dacă e a mea?
– Trăiesc băieții acolo și la revedere.”

Casa lui Alexandru Jizdan este înconjurată de un gard înalt și păzită de o firmă de securitate.

„– V-a chemat proprietarul acestei case sau cine? Ați venit la o solicitare.
– Se monitorizează video și, respectiv, noi reacționăm.

Pentru anul trecut, Alexandru Jizdan, a declarat un salariu de puțin peste 180 de mii de lei. Cu acest venit, ministrului i-ar fi trebuit 22 de ani pentru a aduna suma necesară pentru o asemenea casă, care, potrivit RISE-Moldova, are o valoare de piață de aproximativ 4 milioane de lei. Jizdan indică însă în declarația de avere suma de 1 milion de lei. Solicitat de TV8, Serviciul de presă al Ministerului de Interne ne-a spus că „ministrul nu are ce ascunde”, menționând că este vorba despre „o investiție de familie, din venituri legale, terenul fiind procurat de socri”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram