17:52:38 29.03.2024
Stiri

De ce alergiile se acutizează primăvara: Recomandările medicilor de la Institutul Mamei și Copilului

Știri 09.04.2018 15:30 Vizualizări1289 Autor: Ziarul National
De ce alergiile se acutizează primăvara: Recomandările medicilor de la Institutul Mamei și Copilului


O alergie reprezintă o reacție pe care corpul o are la o anumită substanță sau la un anumit aliment. Alergiile sunt extrem de comune și se estimează că afectează mai mult de 1 din 4 oameni la un moment dat în viață.

În plus, alergiile sunt extrem de întâlnite la copii. Unele alergii dispar pe masură ce copilul crește, pe când alte alergii afectează unele categorii de persoane pe toată durata vieții.

Potrivit Tatianei Gorelco, șefa secției Alergologie de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, primăvara este sezonul de acutizare a multor maladii alergice, datorită unui exces de polenuri în aerul atmosferic, schimbărilor frecvente ale temperaturii, umidității mediului înconjurător etc.

Totodată, primăvara este sezonul unei deprimări imunologice, când majoritatea părinților doresc printr-o alimentație deosebită să îmbogațească rația copilului cu nutriente.

Deseori, în perioada de primăvară, meniul copilului este suplimentat cu un șir de produse alimentare cu potențialul alergic înalt - caviare, fructe exotice, nuci, miere de albini etc., ceea ce desensibilizează sistemul imun al copiilor.

Alergiile sunt o reacție pe care o are sistemul imunitar la ceva care, de obicei, este inofensiv, adică nu provoacă niciun rău.

Tatiana Gorelco recomandă respectarea unui regim alimentar rațional, evitând abuzurile, adresarea la medic în caz de viroze prelungite, infecții respiratorii atipice, mai cu seamă dacă copilul Dvs. a mai manifestat asemenea semne în aceeași perioadă de timp în anii precedenți, dar și evitarea automedicației.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md