16:34:17 18.04.2024
Stiri

Circulația între cele două maluri ale Nistrului va fi FACILITATĂ în perioada sărbătorilor de Paști

Social 07.04.2018 14:00 Vizualizări1696 Autor: Ziarul National
Circulația între cele două maluri ale Nistrului va fi FACILITATĂ în perioada sărbătorilor de Paști


Circulația populației între cele două maluri ale Nistrului va fi facilitată în perioada sărbătorilor de Paști. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control (CUC). De asemenea, delegația R. Moldova în CUC a propus un mecanism pentru asigurarea circulației pe podul recent redeschis peste râul Nistru.

„Delegația R. Moldova a adresat tuturor componentelor CUC un demers pentru a facilita, în perioada 6 – 17 aprilie 2018, libera circulație a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului și a contribui în perioada dată la asigurarea ordinii publice în Zona de Securitate în comun cu forțele de pacificare”, se arată într-un comunicat de presă al CUC.

În cadrul aceleiași ședințe, delegația Federației Ruse în CUC a inițiat o ședință neordinară a Comisiei pentru a continua discuțiile privind problemele legate de redeschiderea circulației pe podul peste Nistru din preajma localităților Gura-Bâcului și Bâcioc.

„Astfel, în interesul consolidării măsurilor de încredere, partea moldovenească propune ca mecanismul privind circulația liberă și sigură pe acest pod să fie asigurat în exclusivitate de către militarii Forțelor Mixte de Pacificare și de către efectivele comune ale miliției rutiere și Inspectoratului Național de Patrulare. Implementarea acestui mecanism va însemna eliminarea așa-numitor „posturi grănicerești, vamale și migraționale” instituite abuziv de către structurile transnistrene”, mai comunică delegația noastră la CUC.

Deocamdată, celelalte componente ale CUC au evitat să se expună asupra propunerii delegației moldovenești cu privire asigurarea circulației libere pe podul peste Nistru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md