/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Rusia a iniţiat procedurile legale pentru interzicerea aplicaţiei Telegram

07 aprilie 2018, ora 12:41

Firma care admininistrează aplicaţia Telegram a primit ca termen limită data de 4 aprilie pentru predarea codurilor pentru decriptare.

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) susţine că are nevoie de acces la mesajele utilizatorilor pentru a preveni viitoare atentate teroriste.

Roskomnadzor a anunţat că motivul acţiunilor legale este cererea Serviciului Federal de Securitate şi refuzul companiei de a colabora.

Avocatul firmei, Pavel Chikov, a declarat că interzicerea aplicaţiei în Rusia este “nefondată”.

„Cererea FSB de a oferi acces la conversaţiile private a utilizatorilor noştri este neconstituţională, nefondată şi nu poate fi îndeplinită din punct de vedere tehnic şi legal”.

FSB a intentat o acţiune judiciară contra Telegram în 2017, cerând codurile pentru decriptarea traficului de date al serviciului de mesagerie, care are aproximativ zece milioane de utilizatori în Rusia. În octombrie 2017, o instanţă din Moscova a amendat Telegram cu 800.000 de ruble (14.000 dolari) pentru refuzul de a oferi codurile de criptare.

Serviciile de securitate din Statele Unite, Marea Britanie şi din alte ţări europene au cerut, de asemenea, codurile pentru decriptare ale aplicaţiei de mesagerie. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a afirmat în ianuarie că mesageria Telegram riscă să devină “adăpost al infractorilor şi teroriştilor” din cauza refuzului de a oferi acces la informaţii serviciilor de securitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram