(foto) Un șofer din Chișinău a fost surprins cu plăcuțe de înmatriculare neobișnuite. Ce este scris pe acestea

foto-e-legal-sa-circule-asa-o-masina-surprinsa-prin-chisinau-cu-placute-de-inmatriculare-speciale-1523089820

Un proprietar al unui sedan Renault Megane, şi-a instalat pe maşină o pereche de plăcuţe de înmatriculare cu numere personalizate. Un martor ocular le-a observat îndeaproape şi nu i-a venit să creadă ce vede, singura constatare fiind că astfel de numere nu pot exista şi sunt respectiv false.

Chiar dacă vizual par a fi făcute după ultimele standarde aprobate prin legislaţie, pe plăcuţe există tocmai cinci litere care nu sunt delimitate cu niciun spaţiu, alături de două cifre. Combinaţia în cauză pur şi simplu nu poate exista, asta pentru că Agenţia Servicii Publice poate emite plăcuţe cu o combinaţie de trei litere alături de una, două sau trei cifre, scrie autoblog.

Din câte cunoaştem, în Republica Moldova nu există vreun permis special pentru a circula cu astfel de numere şi astfel concluzia este una simplă: plăcuţele sunt false şi făcute într-un atelier neautorizat.

Dacă şoferul va fi tras pe dreapta de IGP, acesta se poate alege cu mai multe amenzi. De exemplu, potrivit Codului Contravenţional, „pentru încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor se sancţionează cu amendă de la 6 la 12 unităţi convenţionale (o unitate convenţională = 50 de lei)”, adică până la 600 de lei.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente