Arderea anvelopelor în Noaptea Învierii este interzisă. Ce amenzi riscați

anvelope
Foto: moldova24.info

Cetățenii sunt rugați să nu dea foc anvelopelor în Noaptea de Înviere și astfel să nu contribuie la poluarea aerului. Despre aceasta a comunicat Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în scopul protecţiei mediului și ocrotirii sănătăţii. 

Specialiştii atenţionează că la arderea liberă a anvelopelor în atmosferă se emană peste 20 de substanţe chimice periculoase, dintre care multe sunt cancerigene. Printre acestea se numără monoxidul de carbon, oxizi de sulf și de azot, dioxine, furani, metale grele, benzen şi hidrocarburi aromatice policiclice.

Respirarea fumului negru este nocivă şi poate cauza bronşită, astmă, intoxicaţii pulmonare sau boli ale sistemului nervos. Dioxinele se acumulează în plante, în ţesuturile animalelor, peştelui şi a omului.

În funcţie de caracteristica şi direcţia vântului, substanţele dăunătoare pot fi dispersate pe calea aerului la distanţe mai mari de 160 km.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului atenționeazăcă, în conformitate cu prevederile art. 149 Cod Contravenţional, poluarea aerului atmosferic cu emisii de poluanţi se sancţionează cu amendă de la 40 la 60 de unităţi convenţionale.

 

Rugul de Paște este un ritual care se practică în Noaptea Învierii Domnului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente