16:04:23 25.04.2024
Stiri

Medicul de la Institutul Mamei și Copilului care a nenorocit o femeie riscă până la trei ani de închisoare pentru malpraxis

Social 06.04.2018 16:00 Vizualizări3156 Autor: Ziarul National
Medicul de la Institutul Mamei și Copilului care a nenorocit o femeie riscă până la trei ani de închisoare pentru malpraxis Radio Chișinău


În loc să o trateze, a nenorocit-o pe viață.

Şefa Secţiei ginecologie chirurgicală din cadrul IMSP Institutu Mamei şi Copilului riscă până la trei ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani, pentru că i-a lezat unei femei, acum șase ani, ureterul în cadrul unei intervenții chirurgicale și a lăsat-o pe pacientă fără un rinichi.

Potrivit procurorilor, pe 27 ianuraie 2012, o locuitoare a raionului Teleneşti a fost internată la Institutul Mamei şi Copilului cu diagnosticul hemoragie intraobdominală, fiind adusă de serviciul Aviasan de la Spitalul raional, unde născuse cu o zi mai devreme şi suferise câteva intervenţii chirurgicale.

A doua zi după internare la Institutul Mamei şi Copilului, şefa Secţiei ginecologie chirurgicală a operat pacienta pentru a-i opri hemoragia, însă, concomitent i-a cauzat o leziune de ureter, care a provocat hidronefroză secundară leziunii de ureter. Cu toate acestea, fără a stabili diagnoza corectă şi principiile de tratament, peste câteva zile a externat pacienta.

Ulterior, în cadrul unui control efectuat la Spitalul Clinic Republican, medicii au stabilit că rinichiul drept al femeiii este nefuncţional, iar acest lucru a fost generat de neglijenţa şi deficienţele medicale ale medicilor de la Centrul Mamei şi Copilului. Potrivit specialiştilor, aceste erori care i-au provocat pacientei pierderea anatomică a organului vital prin încetarea funcționării și ulterioara extirpare a rinichiului drept - intervenție obligatorie pentru a-i salva viaţa.

În prezent, şefa secţiei ginecologie chirurgicală din cadrul IMSP Institutu Mamei şi Copilului are interdicţia de a părăsi ţara.

Procuratura Generală susține că, pe parcursul anului 2017, a iniţiat 63 de cauze penale în privinţa medicilor pentru malpraxis, faţă de 49 de dosare declanşate pentru acţiuni similare în anul 2016.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md