(VIDEO) Cinci bărbați din nordul țării, reținuți pentru furturi din locuințe. Preț câteva luni au terorizat locuitorii din mai multe sate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cinci bărbați cu vârsta cuprinsă între 20–40 de ani, domiciliați în zona de nord a țării, membri ai unui grup criminal, au fost reținuți pentru furturi din locuințe și terorizarea locuitorilor din mai multe raioane de nord ale țării. Suspecții au fost anterior condamnați pentru cazuri similare. Prejudiciul se estimează la circa 1.000.000 de lei.

Totodată, timp de o lună de documentare de către ofițerii Direcției combaterea crimelor grave a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii din Edineț, ofițerii IP Edineț și IP Ocnița, au stabilit că membrii grupării terorizau locuitorii raioanelor de nord a țării prin săvârșirea unei serii de furturi din locuințe.

La fel, cercetările polițienești au stabilit că bărbații aveau fiecare roluri bine determinate, liderul grupării urmărea victima din momentul părăsirii domiciliului până la comiterea infracțiunii. În același timp, ceilalți membri sustrăgeau din locuințe obiecte din aur și mijloace financiare. Suspecții pătrundeau în gospodăriile oamenilor în prima jumătate a zilei, în timp ce persoanele lipseau de acasă, prin forțarea geamurilor și ușilor din termopan. După comiterea infracțiunilor, bunurile de preț dobândite în urma activității erau împărțite între ei.

Grație acțiunilor speciale de investigație și intervenției prompte a polițiștilor, la 5 aprilie curent, suspecții au fost reținuți la domicilii.

În urma efectuării a șase percheziții la domiciliile suspecților, au fost depistate și ridicate o parte din bunurile sustrase, dar și obiecte folosite la comiterea infracțiunilor, două stații radio prin care suspecții comunicau între ei în timpul comiterii infracțiunii, două măști de tip „anonimous”, două pistoale cu gaz și o armă de vânătoare, cartușe, telefoane mobile.

Suspecții sunt reținuți pe un termen de 72 de ore, dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.

La moment, se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație în vederea întăririi bazei probatorii, stabilirii altor membri activi ai grupării, totodată se întreprind măsuri în vederea stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Timp de trei luni pe teritoriul Republicii au fost înregistrate 825 furturi din locuințe, comparativ cu anul 2017 s-a stabilit o descreștere cu 69 de cazuri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...