Directorul Liceului Teoretic „Orizont” declară că doar după forfota cu depunerea solicitării de azil politic în Republica Moldova, reprezentanţii Serviciului de Informaţii şi Securitate i-au pus la dispoziţie, în formă electronică, o citaţie emisă de procuratură, pe marginea unui dosar penal deschis pe numele lui, în noiembrie 2017, despre care nu a ştiut nimic. Procurorul l-a anunţat însă că interdicţia de a părăsi Republica Moldova a fost emisă la 31 martie 2018. 

În ediţia de mâine a publicaţiei citiţi şi un material cu titlul „Case pe marginea prăpastiei”. În articol se vorbeşte despre soarta a zece familii din satul Marcăuţi, raionul Dubăsari, care riscă să rămână fără case din cauza alunecărilor de teren. Gospodarii măsoară zilnic fisurile apărute în sol şi se roagă ca „pământul să li se aşeze sub picioare”.

La fel, în ziarul Jurnal de Chişinău citiţi despre cum Procuratura Generală şi Comisia Electorală Centrală tac mâlc în legătură cu cotizarea fictivă din Partidul Democrat. PDM a înregistrat în 2017 venituri de peste 69 de milioane de lei, dintre care 14 milioane au fost adunate din cotizaţiile de partid. „Jurnal de Chişinău” apare în toate chioşcurile de presă.