Tras la indigo! Cu două zile înainte de Paști, concesionarii au închis, din nou, accesul la poligonul de deșeuri menajere din Bălți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cu două zile înaintea sfintei sărbători de Paști, atunci când datina ne îndeamnă să fim mai buni și mai înțelegători unii cu ceilalți, compania concesionară a serviciului de evacuare a deșeurilor menajere din capitala de nord a țării a închis accesul la poligonul de depozitare a deșeurilor. Potrivit postului local de televiziune din Bălți, BTV, astfel întreprinderea a decis să solicite din nou o majorare a tarifului pentru evacuarea deșeurilor.

Potrivit BTV, mașinile pline nu pot fi descărcate, în condițiile în care concesionarii au închis accesul la poligonul de depunere a deșeurilor. În semn de protest, șoferii au închis accesul drumului care duce spre poligon.

Vedeți și: După ce democrații din Bălți crează problema, cei de la Chișinău o rezolvă! Filip: În trei zile să terminăm curățenia în oraș

„Poligonul de deșeuri a fost din nou închis. Ca de obicei, asta s-a întâmplat înaintea sărbătorilor. Concesionarul vrea majorarea tarifului stabilit de Consiliul municipal pentru evacuarea deșeului de la 33 până la 92 de lei. Drumul de acces la poligon aparține Bălțiului. Șoferii au decis să-l închidă în semn de protest. Pe lângă interdicția de acces la poligon, există riscul aprinderii gunoiului în mașini, întrucât deșeurile presate se pot aprinde de la sine”, a anunțat BTV pe pagina sa de Facebook.

Amintim că o situație similară a avut loc și în ajunul Revelionului. Atunci, compania controlată de Partidul Democrat a refuzat să evacueze deșeurile din Bălți, iar premierul democrat Pavel Filip a „deblocat” peste câteva zile situația, mobilizând la evacuarea deșeurilor din oraș, inclusiv militarii Armatei Naționale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...