Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.04.2018

Consiliul Coordonator pentru protecția consumatorilor și supravegherea pieței are o nouă componență

Consiliul Coordonator pentru protecția consumatorilor și supravegherea pieței are o nouă componență

Guvernul a aprobat astăzi noua componență a Consiliului Coordonator pentru protecția consumatorilor și supravegherea pieței are o nouă componență, pentru a asigura funcționalitatea eficientă a acestuia. Funcția de președinte al Consiliului va fi deținută de Iuliana Drăgălin, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Conform Hotărârii de Guvern, Consiliul va avea doi vicepreședinți în loc de unul. O funcție de vicepreședinte va fi deținută de directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Gheorghe Gaberi, cealaltă funcție de vicepreședinte revine directorului Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCS), Iurie Eremia. Din componența Consiliului mai fac parte reprezentați desemnați ai autorităților administrației publice centrale, autorităților de supraveghere a pieței, organului vamal, asociațiilor obștești de consumatori, precum și ai asociațiilor profesionale sectoriale.

Misiunea Consiliului, în calitate de organ consultativ pe lângă Ministerul Economiei și Infrastructurii, este de a coordona și promova activitățile de protecție a consumatorilor și de supraveghere a pieței.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus