(foto) Un turist din Moldova s-a întâlnit cu primul robot-asistent într-un hotel din Italia. Ce impresii i-a lăsat micul ajutor

robby

Primul robot-concierge a apărut recent la un hotel de pe lacul Garda, din Italia. Humanoidul poate răspunde la întrebări în italiană, engleză și germană și conduce oaspeții hotelului la destinațiile sale. Mica minune a tehnologiei a fost salutată și de un turist moldovean, pe care l-a impresionat mult ghidul său.

Robby Pepper este numele primului concierge robotizat din Italia. El a fost dezvoltat de Softbank Robotics din Japonia și are un set de instrucțiuni, datorită cărora poate să răspundă la întrebări simple și sistematizate și să ghideze turiștii spre diferitele săli ale hotelului.

În timpul unuia dintre primele sale schimburi, Robby „a făcut cunoștință” cu Mihail Slănină, un oaspete al hotelului venit din Moldova. Impresionat de ambilitățile robotului, Mihail a zis că seamănă cu un adevărat om. „Este foarte bun. Mi-a vorbit și mi-a strâns mâna!”, a adăugat el.

Versiuni umanoide ale unui Alexa sau Siri reprezintă o extindere a automatizării, dar una care este probabil să fie extinsă doar atunci când se dezvoltă o inteligență artificială mai bună. Astfel, Federația Internațională de Robotică, cu sediul la Frankfurt, Germania, prognozează creșterea vânzărilor de roboți profesioniști cu 20% – 25% pe an, până în 2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente